A továbbjutás kapujába lépett a Fradi

A zöld-fehérek négy góllal verték a Thüringer HC-t hazai pályán a Bajnokok Ligájában.

MTI
2015. 11. 07. 20:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC múlt vasárnap 30-27-re nyert a Thüringer HC otthonában, és az ott bokaszalag-sérülést szenvedett Szucsánszki Zita, miután kihagyta a Győr elleni szerdai győztes bajnokit, most már vállalta a játékot.

Eleinte egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat, majd amikor Szikora Melinda többször védett, az indítások nyomán pillanatok alatt 6-3 lett az állás. A különbség állandósult, és a hátrányban levő vendégek a 12. percben, 7-4-nél időt kértek. A durvuló védekezés miatt a bírók mindkét oldalon kiállításokat osztottak ki, ettől megtört a hazaiak lendülete. Az időkérés után megnyugodott a Ferencváros, és magabiztos előnyt szerzett a szünetre.

A pihenő után felváltva estek a találatok, majd 22-17 után sorozatban háromszor is eredményes volt a házigazda. Negyedórával a vége előtt, 26-18-nál újabb német időkérés következett, ami csak arra volt jó, hogy ne legyen súlyos a vereség. Ráadásul a hajrában már inkább a cserék jutottak szerephez a hazaiaknál, így végül négygólos FTC-siker született.

Amennyiben a horvát Podravka Koprivnica vasárnap nem győz Orléans-ban a francia Fleury Loiret ellen, az FTC az utolsó két forduló eredményétől függetlenül bejut a 12-es középdöntőbe.

A magyar együttes jövő vasárnap Kaproncán, a sereghajtó Podravka otthonában lép pályára.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Thüringer HC (német) 32-28 (19-12)

Vasárnap:

Fleury Loiret (francia)–Podravka Koprivnica (horvát), Orléans, 17.30,

Az állás: 1. FTC–Rail Cargo Hungaria 7 pont/4 mérkőzés, 2. Fleury Loiret 3/3 (75-75), 3. Thüringer HC 3/4 (109-110), 4. Podravka Koprivnica 1/3

C csoport:

Győri Audi ETO KC–Hypo NÖ (osztrák) 17.00

Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón), Ikast 17.00

Az állás: 1. Vardar Szkopje 4 pont (93-76), 2. Midtjylland 4 (83-75), 3. Győri Audi ETO KC 4 (77-69), 4. Hypo NÖ 0

Az első három helyezettek jutnak a középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.