Agyonvertük Romániát

A magyar férfivízilabda-válogatott kedden 16-8-ra legyőzte a román csapatot.

MTI
2015. 11. 17. 21:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyors magyar gólokkal indult a találkozó: Salamon Ferenc, Decker Ádám, majd Vámos Márton is betalált, mire az első román válasz megérkezett (3-1). Az ellenfél ugyan minimálisra csökkentette hátrányát, ám Decker, Kovács Gábor és Tóth Márton találataival az első negyed végén négy góllal vezetett Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese (6-2). A folytatásban Bátori Bence találatára feleltek gyorsan a vendégek, majd Vámos ötméteresből növelte tovább a magyar előnyt (8-3). A nagyszünetig akcióból és ötméteresből is betalált a román csapat, így 8-5-ös magyar vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A harmadik negyedet Vámos nagy erejű és eredményes lövése vezette be, ezután előbb Manhercz Krisztián, majd a vendégek szereztek gólt ötméteresből (10-6). Román találatra Mezei Tamás látványos centergóllal válaszolt, majd Salamon zörgette meg a hálót a vendégek kapuján (12-7). A záró felvonás elején Salamon emberelőnyben villant, egy román találatot követően pedig ötméteresből szerezte meg negyedik gólját. Vámos egy gyors ellentámadást követően szintén négyre növelte találatai számát, a végeredményt pedig Erdélyi Balázs állította be (16-8).

„A szoros emberfogással elégedett vagyok, nagyon harciasak voltunk. A támadásainkban ötletesek voltunk, tizennégyből kilenc emberelőnyt belőttünk, ezzel nem lehet mérkőzést veszíteni” – értékelt Benedek Tibor a találkozó után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.