BL: simán elverte a Hypót a Győr

A győzelem középdöntőt ért.

MTI
2015. 11. 08. 18:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női BL,

4. forduló:

C csoport: Győri Audi ETO KC–Hypo NÖ (osztrák) 37–16 (17–9)

A két együttes múlt szombati, ausztriai találkozóját 29–21-re nyerte a Győr, amely a hét közben bajnoki rangadót vesztett a szintén BL-résztvevő FTC otthonában. A három magyart – Mehlmann Ibolyát, Hajgató Annát és Kiss Kittit – is foglalkoztató, egykoron szebb éveket megélt, nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes, Kovács Ferenc edzette osztrák gárda szerdán este az Union Korneuburg otthonában kapott ki 26–24-re. A Hypo utoljára 1993. március 22-én szenvedett vereséget az osztrák pontvadászatban, azóta sorozatban 384 találkozót vívott meg győztesen.

A vasárnapi meccs sem tartogatott sok jót a BL-ben nyeretlen Hypónak, amely csak 4–0-s hazai vezetésnél talált először a kapuba. A 26. percben már nyolc góllal vezetett a Magyar Kupa-győztes ETO, a szünetben is 17–9 volt az állás. Fordulás után tíz gólra nőtt a hazai előny (19–9), Jana Knedlikova, Heidi Löke és Tomori Zsuzsanna pedig egyaránt négy gólnál tartott. Számolatlanul jöttek a további győri találatok, az osztrák együttes 18 perc alatt mindössze kétszer volt eredményes. Ambros Martin csapata végül magabiztosan „hozta a kötelezőt”, a meccs legjobbja a hét-hét gólig jutó Tomori és Löke lett.

A Győr sikerével bejutott a 12-es középdöntőbe.
A csoport másik mérkőzésén:
Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón) 15–25 (11–12) Az állás: 1. Győri Audi ETO KC 6 pont (114–85), 2. Vardar Szkopje 6 (118–91), 3. Midtjylland 4, 4. Hypo NÖ 0

Mivel a B csoport vasárnap délutáni mérkőzésén a francia Fleury Loiret házigazdaként legyőzte a horvát Podravka Koprivnica csapatát, a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül a Ferencváros is továbbjutott a középdöntőbe.

Eredmény, B csoport:
Fleury Loiret (francia)–Podravka Koprivnica (horvát) 19–17 (11–6)
szombaton játszották:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Thüringer HC (német) 32–28 (19–12)
Az állás: 1. FTC 7 pont, 2. Fleury Loiret 5, 3. Thüringer HC 3, 4. Koprivnica 1
Az első három helyezettek jutnak a középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.