Doppingbotrány: itt a tízes feketelista

Olimpiai bajnok futó, főedző és az atlétikai szövetség főorvosa is szerepel a felsoroltak között.

MTI
2015. 11. 10. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WADA felsorolásában öt sportoló, négy tréner és egy orvos szerepel. Az atléták között ott van a 2012-es londoni olimpia női 800 méteres bajnoka, Marija Szavinova, a szám bronzérmese, Jekatyerina Pojsztogova, valamint a 400 és 800 méteren orosz bajnok Anasztaszja Bazdireva, az 1500 méteren érdekelt Krisztyina Ugarova és Tatyjana Mjaszina középtávfutó.

Rajtuk kívül a WADA „száműzné” a hosszútávfutók főedzőjét, Alekszej Melnyikovot, a 800-asokat trenírozó Vlagyimir Kazarint, a középtávfutók felkészítésével foglalkozó Vlagyimir Mohnyevet és a gyaloglók főedzőjét, Viktor Csegint. A tizedik személy Szergej Portugalov, a VFLA főorvosa.

A WADA vizsgálóbizottsága hétfőn a tavaly kirobbant doppingbotrány miatt – az egyéni eltiltások mellett – az orosz tagszövetség és így közvetve az ország atlétáinak eltiltását javasolta a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (IAAF), amelynek elnöke, Sebastian Coe a hét végéig adott határidőt a helyzet tisztázására az oroszoknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.