Hiába ment bíróságra Rossi

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította Valentino Rossi beadványát.

MTI
2015. 11. 05. 21:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves, kilencszeres vb-győztes versenyzőt a másfél héttel ezelőtti, malajziai futamot követően megbüntették, mert miután nagy csatát vívott a címvédő spanyol Marc Márquezzel, a hetedik körben a lábával odébb tolta mellette haladó riválisát, aki emiatt felborult, a kavicságyba került és feladta a futamot. A versenybírák hosszas tanácskozás után három büntetőponttal sújtották a harmadikként végzett Rossit, és mivel egy már volt neki korábbról, csak utolsóként indulhat vasárnap, a valenciai viadalon.

Rossi azt hangoztatta, hogy az összetettben őt hét ponttal lemaradva követő spanyol Jorge Lorenzo, valamint Márquez összeesküvést eszelt ki ellene, hogy megakadályozzák végső sikerét. Emiatt fordult a CAS-hoz is és kérte büntetése törlését.

Az utolsó helyről startoló Rossi akkor nyeri meg a vb-t, ha Lorenzo győz, ő pedig második, vagy ha Lorenzo második, ő pedig harmadik. Spanyol riválisának harmadik helye esetén Rossinak legalább a hatodik helyen kell célba érnie, míg ha Lorenzo negyedik, akkor az olasznak minimum a kilencedik pozícióig kell előretörnie a leintésig. Ha Lorenzo az 5-9. hely valamelyikén végez, akkor Rossinak a vb-cím megszerzéséhez arra van szüksége, hogy ne maradjon el több mint hat hellyel ellenfelétől. Rossi a helyezésétől függetlenül megnyeri 10. vb-címét, ha Lorenzo nem végez az első kilenc között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.