Kovács Katalinék Sevillában lapátolnak

Andalúziában az ősz még kellemesebb. Edzőtáborban is.

Lipiczky Ágnes
2015. 11. 06. 20:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét elején egy nagyobb kajakoskülönítmény utazott Sevillába, a munkáról Storcz Botond felnőtt-vezetőedző adott helyzetjelentést a Magyar Nemzetnek:

„Bár korábban nem volt annyira bevett szokás, hogy ősszel is meleg vizes táborban készülnek a versenyzők, most egyre inkább ebbe az irányba mozdul a kajakosvilág, a versenyzők próbálják minél jobban kitolni azt az időszakot, amelyet vízen tölthetnek. A sevillai körülmények ehhez tökéletesen megfelelnek, a víz húszfokos, a levegő huszonöt, minden adva van ahhoz, hogy jó munkát végezhessenek a versenyzőink. Több olyan egység is eljött ebbe a táborba, amely esélyes lehet arra, hogy a májusi, duisburgi olimpiai pótkvalifikációs versenyen megszerezze a hiányzó kvótákat. Erre hangol az augusztus végén alakult Dombvári Bence – Hufnágel Tibor páros, Vass Péter és Noé Zsombor kettőse, itt gyakorol a kétszáz egyesre Dudás Miklós, míg Hüvös Viktor csoportjának tagjai, akik jórészt egyesületi támogatással vesznek részt ebben a táborban, egy ütőképes négyest szeretnének létrehozni. Rajtuk kívül itt van még Kovács Katalin és Csipes Tamara is, mindkét versenyző jó formában kezdte el az őszi felkészülést. Mindenki tisztában van vele, hogy fontos idény előtt áll, s jól láthatóan mindent alárendelnek a versenyzők a sikeres felkészülésnek.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.