Lecseréli párospartnerét Babos Tímea

A magyar teniszező és a francia Kristina Mladenovic beszüntette a közös munkát.

MTI
2015. 11. 02. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22 éves Babos új, 34 esztendős partnere párosban világelső volt, 2011-ben pedig wimbledoni bajnok lett. Mladenovic – részben a riói olimpia miatt – a szintén francia Caroline Garciával próbálkozik 2016-ban.

A Mladenoviccsal töltött másfél évről szólva a magyar játékos a honlapján kifejtette: „Nagyon sokáig ez egy remek kapcsolat volt. Képesek voltunk a legjobbakat megverni, nagy győzelmeket aratni. Sajnos volt egy törés az idei wimbledoni torna után. Így talán jól is jön nekünk a szünet. Nekem ez picit szerencsésebb is, hiszen jobban tudok majd az egyéni szereplésemre figyelni.”

Új partneréről Babos azt mondta: Srebotnik korábbi egyéni sikerei után párosban más-más partnerrel is tudott világelső lenni. Emellett párosban és vegyespárosban is nyert Grand Slam-versenyt.

„Tapasztalt játékos, a tenyeres oldalon játszik, szerintem jól tudunk majd egymásnak segíteni. És persze nem mellékesen már csak párost játszik. Így talán valamivel könnyebb lesz a közös munka, a közös versenyprogram összeállítása” – tette hozzá.

A párosra vonatkozó 2016-os terveit illetően úgy fogalmazott, jövőre is a világbajnoki részvétel a célja. Ebben a szezonban Srebotnik és ő is kiharcolta a szingapúri szereplést egy másik társsal, jövőre pedig – mint fogalmazott – együtt is sikerülhet.

Babos és Mladenovic idén Dubajban, Marrákesben és Rómában diadalmaskodott, tavaly pedig döntőt vívott Wimbledonban.

Srebotnik jelenleg a 14. helyen áll a páros világranglistán, karrierje legjobbjaként világelső volt. Eddig 36 WTA-versenyt nyert ebben a műfajban. Ötször jutott Grand Slam-döntőbe, 2011-ben a cseh Kveta Peschke oldalán veretlen maradt Wimbledonban. Vegyespárosban 11 GS-fináléban volt érdekelt, és ötször diadalmaskodott. Az idei vb-n – akárcsak Babosék – egy győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört a francia Caroline Garciával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.