Mansell: Mi sokkal jobbak voltunk!

Az 1992-es világbajnok szerint szegényesebb a mostaniak versengése.

B.M.L.
2015. 11. 02. 2:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor 1992-ben a Mexikói Nagydíjat is megnyerte Nigel Mansell, még olyan pilóták versenyeztek egymással, mint a brit oroszlán, Ayrton Senna, Alain Prost, Nelson Piquet, Jean Alesi, Gerhard Berger vagy éppen a közép-amerikai versenyen első dobogós helyezését megszerző Michael Schumacher.

Mansell úgy véli, a technika fejlődése nem minden, az ő korában sokkal izgalmasabb versenyeket vívtak, mint amilyeneket manapság látnak a szurkolók.

„Hiába a kiváló képességű pilóták, a versengés jelen helyzetben nem lehet olyan szoros és sokrétű az F1-ben, mint néhány évtizeddel ezelőtt volt. Ugyanis a mezőny mindössze húsz autóból áll, ráadásul nagy a különbség köztük” – jelentette ki a Motorsport.com-nak Nigel Mansell.

Az 1992-es világbajnok szerint csak egy megoldás létezik, ha ismét küzdelem lesz azért, hogy egyáltalán rajthoz állhassanak a vasárnapi futamokon. Ehhez viszont jelentősen meg kellene növelni a csapatok számát.

„Noha a jelenlegi érában fantasztikus az autók fejlődése, a pályák és még számos tényező miatt, az viszont nem túl jó, hogy nincs már 36-40 autó, amelyek a rajtrács 26 helyéért versengenének a kvalifikáción. Ezen kell mindenképpen változtatni. Több csapatra van szükségünk, és több motorgyártóra is, mert különben a jelen és főleg a jövő továbbra is el fog maradni izgalmak terén a múlttól” – közölte Mansell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.