Mexikó igazi hőse

Mindenki Sergio Pérezért rajongott a Forma–1-es versenyen.

B.M.L.
2015. 11. 02. 8:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Persze, ez természetes, hiszen a mezőny egyedüli mexikói versenyzőjéről van szó, aki ráadásul az elmúlt hónapokban élete legjobb formájában van, és amellett, hogy sorozatban szerzi a fontosabbnál fontosabb pontokat, két futammal korábban, Szocsiban dobogóra is felállhatott.

Pedig úgy tűnt, hogy amikor 2013-ban az akkor még nagy csapatnak számító McLarenhez igazolt, majd egy év múlva szégyenszemre tovább is állt, hogy a Force Indiánál megreked a középszer szintjén. Így utólag a mexikói pilóta azt vallja, megerősítette őt ez az időszak.

– Nincsenek bennem rossz érzések. Büszkén tekintek vissza, hogy egy ilyen nagy múltú versenycsapatnál dolgozhattam! Nagyon remélem, hogy a jövőben ismét lehetőséget kapok egy élcsapatnál, hiszen ezért vagyok itt. A tapasztalatoknak köszönhetően egyre jobb és jobb leszek, szóval nem látok okot arra, miért ne kapnám meg – fogalmazott a Telegraphnak adott interjújában a 25 éves sportember.

És milyen igaza van! Pérez jelenleg a 2012-es énjét idézi, amikor a harmatgyenge Sauberrel háromszor is dobogóra állhatott, ráadásul Sepangban kis híján futamgyőzelmet aratott. Az idén a nyári szünet hozta meg számára a nagy változást: a belga versenytől rendezett hat futamból ötön pontot szerzett, míg egyszer, a már említett orosz viadalon harmadik lett.

És most otthon bizonyíthatott, ott, ahol népszerűbb, mint valaha. Ráadásul a sportsikereken kívül mást is szeretne adni az embereknek, hiszen alapítványt hozott létre a mexikói gyermekek életkörülményeinek javítása, valamint oktatásuk segítése céljából.

– Ez nagyon sokat jelent nekem; a világot jelenti számomra Az, hogy hirdethetem Mexikót, hogy mindent megadhatok nekik, amit tudok. Van egy alapítványom, és tudom, milyen problémákkal kell megküzdenie a hazámnak. Kötelességem, hogy mindenben segítsek – vallotta a Force India versenyzője.

A szurkolók szinte istenként tisztelik, és Pérez megpróbál megfelelni a rá nehezedő hihetetlen nyomásnak. Az időmérőn bejutott a Q3-ba, és ismételten legyőzte a sokak által sokkal tehetségesebbnek tartott csapattársát, a német Nico Hülkenberget, és összetettben is előrébb áll nála, hiszen a mexikói a 9., míg a német a 12. helyen áll.

– Fantasztikus érzés, hogy Nicót egyelőre magam mögött tudom tartani. Az emberek nagyon nagyra tartják őt, és ha legyőzöm, akkor elmondhatom magamról, hogy jól végzem a munkám. Tudom, ha le tudom győzni Nicót, akkor bárkit le tudok győzni – jelentette ki Pérez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.