Miénk a 2018-as juniorvébé

Magyarország lesz a házigazdája a női U20-as világbajnokságnak három év múlva. Utánpótlásszinten már gyakorlottak vagyunk a vb-rendezésben.

MTI
2015. 11. 07. 18:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon 2001-ben női junior, 2005-ben férfi junior, 2013-ban pedig férfi ifjúsági vb-re került sor, így három esztendő múlva negyedik alkalommal lehet házigazdája a Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás-világbajnokságnak.

Hazánk pályázott a felnőtt férfi vébére is, de a 2021-es versenyt Egyiptom, a 2023-ast pedig a svédek és a lengyelek közösen nyerték el.

Magyarország női Bajnokok Ligája Final Fourt már többször is megrendezett: a tavalyi után az idei fináléra is a Papp László Budapest Sportarénában került sor. 2014-ben a győri lányok diadalmaskodtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.