Nagyon elbántunk Argentína csapatával

A magyar férfikézilabda-válogatott nyerte a debreceni Provident Kupát.

MTI
2015. 11. 08. 14:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmény:

Magyarország–Argentína 28–15 (14–9)

A találkozó egyben a magyar szövetség korábbi kommunikációs igazgatója, Diószeghy Zsolt emlékmérkőzése volt.

Kezdetben a dél-amerikaiak szívósan tartották magukat, ezzel együtt nem forgott veszélyben a magyarok vezetése, pedig nem játszottak hiba nélkül. Bartucz László jól védett a félidő második részében, és a szünet előtt sikerült ellépniük a házigazdáknak.

A fordulást követően több mint egy percig hármas emberhátrányban is játszott a magyar csapat, de végül megúszta kapott gól nélkül. Kiegészülve aztán ismét a hazaiak akarata érvényesült, a csereként beálló Mikler Rolandnak pedig alig lehetett gólt lőni. A 39. percben, 19–10-nél időt kértek a vendégek, ám már nem volt visszaút a számukra. A januári, olimpiai kvalifikációs Eb-re készülő magyarok ekkor már a közönségnek játszottak, nem volt azonos szinten a két válogatott. A hajrában hazai oldalon csak azért kellett izgulni, nehogy valaki megsérüljön a durva argentin védekezés miatt.

Pénteken játszották:

Argentína–Fehéroroszország 30–23

Szombaton játszották:

Magyarország–Fehéroroszország 32–20

A torna végeredménye: 1. Magyarország 4 pont, 2. Argentína 2, 3. Fehéroroszország 0

A tornán kívül játszott vasárnapi Fehéroroszország–Magyarország B mérkőzést 11–8-as félidő után a fehéroroszok nyerték 25–21-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.