Szabó Tünde: Eredményesek az elmúlt években elindított sportprogramok

Nagymértékben nőtt a sportolók és az edzők száma – mondta a sportért felelős államtitkár Nyíregyházán.

MTI
2015. 11. 07. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programok révén az elmúlt években 30 százalékkal nőtt a leigazolt sportolók száma, és ugyanilyen arányban emelkedett az edzőké az elindított szakmai képzéseknek köszönhetően – mondta Szabó Tünde a nyírségi nagyváros sportlétesítményeinek bejárása után tartott sajtótájékoztatóján. Kiemelte, hogy a pozitív változást a különböző tagegyesületeknél is lehet mérni, számuk mintegy 5 százalékkal növekedett.

Az államtitkár a mozgás és az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozva emlékeztetett rá, hogy a mindennapos testnevelés révén több ezer gyerek mozog naponta az iskolákban, így lesz honnan kiválogatni azokat a tehetségeket, akik majd idővel élsportolókká válhatnak.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz–KDNP-s polgármestere elmondta, a városban az elmúlt években több szabadidő-kondipark épült, többségüket az iskolák mellé telepítették. A sportfejlesztések mellett fontos szerepet kapnak a szabadidős sportprogramok is, a Mozdulj Nyíregyháza! című kezdeményezés például évente több ezer embert mozgat meg egyszerre – közölte a városvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.