Verstappen megvédte Hamiltont

A Mercedes pilótája azt állította, hogy lehetetlenség előzni Interlagosban, a 18 éves holland bebizonyította ennek ellenkezőjét.

B.M.L.
2015. 11. 17. 20:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor Lewis Hamilton a Brazil Nagydíjat követő sajtótájékoztatón azzal magyarázta újabb vereségét Nico Rosbergtől, hogy Interlagosban egyszerűen nem lehet előzni, szinte azonnal mindenkinek a Toro Rosso tehetsége, Max Verstappen manőverei ugrottak be. A 18 éves holland ugyanis a futamon ismét több olyan előzést is bemutatott – a mexikói Sergio Pérez elleni csatája volt a legélvezetesebb –, hogy önkéntelenül is az jutott mindenkinek az eszébe, hogy a fiatal klasszis a jövő világbajnoka lehet.

„Pár éve láttam egy hasonló csatát Räikkönen és Schumacher között ugyanitt. Azt gondoltam, jól nézett ki, és most ott volt a lehetőség előttem, hogy hasonlót csináljak. Szerencsére Checo egy sportszerű versenyző, így remek csatát vívtunk. Természetesen úgy érzem, igenis lehet ezen a pályán előzni, ám ettől függetlenül Lewisnak is igaza van, hiszen a Mercedesek más dimenziót képviselnek, ráadásul amikor én is a csapattársammal harcolok, sokkal nehezebben tudom leelőzni őt. Ha valaki hátul van, rengeteget veszít a gyors kanyarokban. Tehát abszolút megértem, amiről Lewis beszél – jelentette ki a Toro Rosso újonca a Motorsport riporterének, majd hozzátette, a jó csatákra akkor van esély, ha két olyan autó csap össze egymással, amely más-más területen számít erősnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.