Világelső páros nyerte a tenisz-vb-t

A találkozó 66 percig tartott, Hingisék még szettet sem buktak a vb során.

MTI
2015. 11. 01. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első helyen kiemelt duó – amely a csoportkörben Babos Tímeát és Kristina Mladenovicot is legyőzte – a vasárnapi döntőben mindössze három gémet vesztett a spanyol Garbine Muguruza és Carla Suárez Navarro ellen. A találkozó 66 percig tartott, Hingisék még szettet sem buktak a vb során.

Hingis és Mirza csak március óta versenyez együtt, de azóta már kilenc trófeát gyűjtöttek, köztük a wimbledonit és a US Openét is. Az indiai játékos címvédőként lépett pályára, tavaly ugyanis a zimbabwei Cara Black oldalán diadalmaskodott az évzáró szupertornán. Hingis legutóbb tizenöt éve szerepelt WTA-vb fináléjában, és Szingapúrban karrierje ötvenedik párosserlegét szerezte meg.

A lengyel Agnieszka Radwanska nyerte meg a Szingapúrban rendezett tenisz WTA-világbajnokságot, mivel a vasárnapi döntőben fordulatos csatában legyőzte a cseh Petra Kvitovát. A 2012-ben és tavaly elődöntős Radwanska hetedik vb-részvétele alkalmával az első fináléját vívta, melyben 2 óra 5 perc alatt gyűrte le kétszeres wimbledoni győztes riválisát, aki 2011-ben lett világbajnok. Kettejük különpárharcában a 26 éves krakkói játékos 6/3-ra szépített.

A két teniszező egyaránt csak egy-egy győzelmet aratott a csoportkörben, és a többi eredmény \"segítségével\" jutott a négy közé. A csoportmeccsek 2003-as bevezetése óta először fordult elő, hogy egy 1/2-es mérleggel záró játékos később megnyerje a vb-döntőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.