Visszatértek Csernoviczki érzései

Közel került az olimpiai kvótához a kiváló cselgáncsozó.

Lipiczky
2015. 11. 30. 4:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Villámlátogatást tett Dél-Koreában, és ezüstéremmel térhetett haza
– A többi magyar dzsúdóssal ellentétben én csak erre a Grand Prix-ra utaztam ki, és rögtön a verseny után indultam is haza Magyarországra. Bíztam benne, hogy így sikerül ez a verseny. Ha nem lettem volna dobogós, akkor én is mentem volna tovább Tokióba, a következő felvonásra.

– Akkor jól kalkulált.
– Szerintem jól. Az ellenfeleim közül többen is fásultan érkeztek Dél-Koreába a kínai Grand Prix-versenyről, nekem pedig az adott nagy motivációt, hogy ha sikerül dobogóra állnom, akkor utazhatok is vissza. Boldog vagyok, mert a korábbi sérüléseim ellenére sikerült jól zárnom ezt az esztendőt, és nekem még jövőre is van javítási lehetőségem, jövő májusig még előre léphetek a rangsorban.

– Októberben még sérülés hátráltatta a felkészülését, aztán Abu-Dzabiban, az első versenyén az ötödik helyet szerezte meg. A dél-koreai ezüst mit mutatott meg az ön számára?
– Hogy fejben sikerült fejlődnöm. Korábban koncentrációs gondjaim voltak, hiszen a sérülésem miatt két fontos edzőtábort is le kellett mondanom, így kimaradtak olyan minőségű edzőmérkőzések, amelyek ezeken a viadalokon a hasznomra lettek volna. Korábban, ha nem ipponnal nyertem, akkor mindig valami taktikai hibába belefutottam, de most visszatértek a régi érzések, és ennek nagyon örülök.

– A többiekre a december eleji tokiói viadal vár, önnek mi következik most a felkészülésében?
– Mivel idén már nincs versenyem, így a decemberben az alapozás mellett több idő jut a technikai dolgok gyakorlására, videózásra és konkrét ellenfelek elleni felkészülésre. A jövő szempontjából fontos lesz ez az időszak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.