Csányi: További kemény munkára van szükség

Az MLSZ elnöke hangsúlyozta: nem minden területen teljesített jól a szövetség.

MTI
2015. 12. 24. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csányi Sándor, valamint Bernd Storck szövetségi kapitány és segítője, a szintén német Andreas Möller az MLSZ ünnepi videoklipjében osztotta meg jókívánságait a szurkolókkal. „Nagyrészt sikeres éven leszünk túl hamarosan. A válogatott több évtized után újra részt vehet az Európa-bajnokságon, ez óriási eredmény. A futsalcsapatunk szintén kijutott az Eb-re, a női labdarúgás sokat fejlődött, és strandlabdarúgásban is ott vagyunk a világ élvonalában, tehát mindenképpen elégedettek lehetünk” – szögezte le Csányi. Az MLSZ elnöke hangsúlyozta: nem minden területen teljesített jól a szövetség – példaként az utánpótlás-válogatottak gyenge nemzetközi szereplését említette –, ezért további kemény munkára van szükség.

„Nem szeretném, ha egyszeri esemény lenne, hogy Európa-bajnokságon játszik a csapat – ott jól is kellene szerepelnie –, nyilvánvalóan elvárás lesz, hogy ezután szinte mindig legyünk ott a kontinenstornán. Ehhez a játékosoknak, az edzőknek, a klubvezetőknek és nekünk is sokat kell fejlődnünk” – vélekedett Csányi, aki szerint nagyon fontos, hogy a rendelkezésre álló forrásokat a lehető leghatékonyabban használják fel a klubok, valamint a szövetség is. A magyar válogatott másodedzője, a játékosként – a többi között – világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes Andreas Möller megköszönte a szurkolók támogatását, és reményét fejezte ki, hogy jövőre, az Európa-bajnokság évében is a csapat mellett állnak majd. Hangsúlyozta: szeretnének jól szerepelni a franciaországi tornán, de karácsony lévén elsősorban az egészség és a béke fontosságát emelte ki.

„A labdarúgás egy csodás ügy, de úgy gondolom, a béke ennél is fontosabb” – vélekedett Möller.
Elsőként honfitársa, Bernd Storck szövetségi kapitány is a szurkolóknak mondott köszönetet, majd reményét fejezte ki, hogy mindenki élvezni fogja a válogatott Európa-bajnoki meccseit. „Mi, együtt megérdemeltük ezt a sikert, a franciaországi részvételt” – vélekedett az MLSZ sportigazgatójaként is dolgozó német szakember.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.