Dopping: Diack 1,5 millió eurót kért az oroszoktól

A volt elnök óvadék ellenében szabadlábon védekezik.

MTI
2015. 12. 19. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szenegáli sportdiplomata – akinek rendőrségi vallomását a Le Monde francia napilap szivárogtatta ki szombaton – arra akarta felhasználni az összeget, hogy hazájában Macky Sall államfőjelöltet támogassa belőle. Az ellenzéki politikus 2012 márciusában végül megnyerte a választást, és azóta is ő az afrikai ország vezetője.

A 82 éves Diack és több más IAAF-funkcionárius – köztük fia, Papa Massata Diack – a gyanú szerint végül 1 millió eurót (312 millió forint) fogadott el az oroszoktól azért, hogy atlétáik doppingügyei ne kerüljenek nyilvánosságra.

Az IAAF-et 1999-től idén augusztusig irányító szenegáli sportvezető ellen a francia hatóságok korrupció és pénzmosás gyanúja miatt folytatnak nyomozást. Diack óvadék ellenében szabadlábon védekezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.