Doppingolt az orosz világrekorder

Immár tizenegy súlyemelő bukott le tiltott szerrel a houstoni vb-n.

MTI
2015. 12. 25. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti központú nemzetközi szövetség (IWF) tájékoztatása szerint a versenyző szervezetében ipamorelin nevű növekedési hormont mutatott ki a vizsgálat. Vitalij Mutko orosz sportminiszter közölte, hogy a hormon egy olyan gyógyszerben volt, amelyet legálisan szedett a 105+ kilogrammos kategória világbajnoka.

Lovcsev megdöntötte a lökés és az összetett világcsúcsát is Texasban. Mindkettőben az iráni Hosszein Rezazadeh rekordját javította meg: lökésben a 2004 óta élt 263 kilót srófolta feljebb 264-re, összetettben pedig a még 2000-ben felállított 472 kilós csúcsot módosította 475 kilogrammra.

Az IWF a szintén orosz Alekszej Kozov, Olga Zubova és Olga Afanaszeva versenyengedélyét is felfüggesztette pozitív teszt miatt. Velük együtt immár tizenegy súlyemelő bukott le tiltott szerrel a houstoni vb-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.