Egy magyar női kézilabdázó talán ott lesz Rióban

Tíz éve még Németh András játékosaként lett harmadik a világbajnokságon. Most románként.

A. A.
2015. 12. 21. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz évvel azután, hogy a magyar válogatottal világbajnoki bronzérmet szerzett (akkor is Németh András volt a szövetségi kapitány), a román válogatottal megismételte ugyanezt Szűcs Gabriella. A nagyváradi születésű, kettős állampolgárságú balátlövő itthon a Debrecen játékosaként lett ismert több mint egy évtizede, ha kellett, a románokat is megszórta.

Az elmúlt években nem játszott a nemzeti csapatban, de szívesen visszatért volna, immár a Nagybánya kézilabdázójaként. A románok szeme előtt volt, végül előbb jelentkeztek érte, most már nekik is elsősorban védőspecialistaként volt szükségük rá. Ebben a szerepkörben segítette a csapatát bronzhoz a dániai vb-n, és jó eséllyel a riói olimpiára is eljut majd – az egyedüli magyar női játékosként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.