Így pipált le egy középiskolás két NBA-sztárt

Az Austin Középiskola kosarasa egy egész pályáról fordította meg az eredményt az utolsó másodpercekben.

MD
2015. 12. 10. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi idő szerint kedden este játszott egymással az egyesült államokbeli, michigani Austin középiskola és a Northfield középiskola kosárlabdacsapata. Három másodperccel a meccs vége előtt utóbbiak álltak nyerésre, két ponttal vezettek, ráadásul egy büntetőt is kaptak. A csoda akkor történt, mikor a Northfield játékosa kihagyta a dobást, a lepattanót pedig az austini Oman Oman szerezte meg. A srác azzal a lendülettel elhajította a labdát, amely a lefújás utáni pillanatban találta meg az ellenfél gyűrűjét, ezzel az eredményt megfordítva, 57–56-ra győzött az Austin középiskola csapata.

Oman Oman a meccs után a helyi lapnak elmondta, a dobás teljesen reflexszerű reakció volt. „Megszereztem a labdát és eldobtam. Szerencsére bement. Ez engem is meglepett” – kommentálta a bravúrt a középiskolás srác. Az esetről készült videó bejárta az internetet, az ESPN, a Buzzfeed, de még a USA Today is felkapta.

Időnként az NBA-ben is látunk hasonlóan lélegzetelállító megmozdulásokat. Nemrégiben a Boston Celtics-ben játszó Jae Crowder dobott egészpályás, ám érvénytelen kosarat, egy nappal később pedig a Miami Heates Dwayne Wade hajította el sikeresen bő félpályáról a labdát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.