Itt a vége! A női válogatott lemaradt az olimpiáról

Hiába bizakodtunk, a franciák és Montenegró helyosztós kudarca szertefoszlatta minden reményünket.

GB
2015. 12. 18. 16:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő tavaszi olimpiai kvalifikációs tornára önerőből már nem juthatott volna ki a magyar női kézilabda-válogatott, hiszen a 11. helyen végzett a dániai világbajnokságon. Ahhoz, hogy mégis ott legyünk, három dologra volt szükségünk: Norvégia legyen első a vébén, Franciaország és Montenegró pedig legyen benne az első hétben. Így a legutóbbi Eb-helyezésünknek (6. hely) köszönhetően a földrajzi kvóta alapján ott lehettünk volna a versengésen.

A franciák péntek délután elbizonytalanítottak bennünket, hiszen hat góllal kikaptak az oroszoktól a helyosztón, így csak a hetedik helyért játszhatnak vasárnap. Addig viszont még élt volna a remény. Montenegró viszont elégett utolsó szalmaszálként: a házigazda dánok meglehetősen simán verték őket, így a balkániak lógó orral vívhatnak a franciákkal. Ekképpen viszont akár meg is nyerheti a tornát Norvégia, nekünk már mindegy.

2012 után a 2016-os nyári játékokat is kihagyja a magyar válogatott, ami egyfelől fáj sikeres múltunk miatt, és azért is, mert a szakág adja a világ legmagasabb színvonalú bajnokságát. Másrészt dupla gyötrelem lesz nézni az olimpiát, ha a januári Eb-n férfi csapatunk sem lesz képes kiharcolni a kvalifikációs versenyre feljogosító helyezést. Reméljük a legjobbakat, de iszonyatosan nagyot kell majd szenvedni érte.

Az elődöntőbe egyébként nagy meglepetésre Hollandia és a gyengén kezdő Románia is bejutott Norvégia és a szintén hatalmas bravúrt bemutató lengyelek mellett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.