Karriercsúcsot ért el a magyar kosaras

Együttese szerdán 89–68-ra győzött a litván Zalgiris Kaunas vendégeként.

MTI
2015. 12. 31. 13:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baszk együttes szerdán 89–68-ra győzött a litván Zalgiris Kaunas vendégeként, a kezdőötösben helyet kapott magyar légiós 38 perc alatt – azaz mindössze két percet pihenve – 7 pontot szerzett és 10 lepattanót gyűjtött. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 25 lett, ezzel a mérkőzés legjobbja (MVP) volt.

„Győzelemmel kezdtük a top 16-ot az Euroligában, méghozzá Litvániában, telt ház előtt. Számos statisztikában karriercsúcsot értem el, én lettem a meccs MVP-je is” – mondta az MTI-nek a magyar kosaras, hozzátéve: közhely, de őt ennek ellenére csak a győzelem érdekli, és az, hogy sokat játszhatott.

„Ezúton szeretném megköszönni a szurkolóknak a buzdítást, nagyon sok szeretet kapok otthonról. Azon dolgozok, hogy tovább fejlődjek, boldog új évet mindenkinek” – tette hozzá a 26 éves kosaras, aki főszereplő a klubja által az Euroliga top 16 beharangozójaként készített promóciós kisfilmben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.