Liu Shaolin Sándor: Megváltozott a kiállásunk is

Sportágtörténeti arany után már az olimpiai érem a cél.

Lipiczky Ágnes
2015. 12. 19. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az évértékelőn Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke elmondta: érmet remél önöktől a három év múlva esedékes pjongcsangi olimpián. Teher ez az elvárás?
– Egyáltalán nem, hiszen mi is hasonlóan gondolkodunk. A világkupa-szezon eddigi versenyei pedig megmutatták nekünk, nem elrugaszkodottak az álmaink – mondta Liu Shaolin Sándor, aki a magyar váltóval múlt hétvégén aranyérmet nyert a sanghaji Világkupán.

– Számított arra, hogy ennyire sikeres lesz az idénykezdetük?
– Az első két világkupán nem gondoltam, hogy érmet szerzünk, de ha az ázsiai versenyeken sem tudtunk volna dobogóra állni, akkor csalódott lettem volna. Az, hogy múlt hétvégén megszületett a magyar short track sport első világkupa-aranyérme, az még nagyobb önbizalommal tölt el bennünket a januári szocsi Európa-bajnokság előtt, ami nagyon fontos verseny lesz mindannyiunk számára.

– Ön szerint minek köszönhető ez a látványos előrelépés?
– Szerintem annak, hogy négy esztendeje kínai edzővel dolgozhatunk együtt. Neki sikerült megváltoztatnia az egész sportágat Magyarországon. Nagyon jól látja a technikát, meg is tudja velünk értetni, hogy mit miért kell tennünk. Most érezzük igazán, hogy beérik a közös munkánk gyümölcse.

– A nemzetközi mezőny reakciói milyenek?
– Korábban nem vettek bennünket számításba, most azonban úgy tudunk felmenni a pályára, hogy látjuk a legjobbak szemében, hogy tartanak tőlünk. Azért ez nagyon jó, inspiráló érzés. Azt hiszem, ez már a kiállásunkon is meglátszik. És érezzük azt is, hogy itthon is megmozdult körülöttünk a levegő, sokan gratuláltak a sikereinkhez, egyre több szerepléshez jutunk a médiában, és megható volt a fogadtatásunk a reptéren is. Míg mi Sanghajban versenyeztünk, itthon, a jégpályán gyerekversenyt rendeztek. A srácoknak azonban bekapcsolták a döntőnket és megkaptuk videón, hogy mennyire szurkoltak nekünk a fiatalok. Az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra ezeket a pillanatokat is magunkkal visszük majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.