Nagy pofont kapott a Tour de France

A verseny kikerül a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) naptárából.

MTI
2015. 12. 18. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Amaury Sport Organisation (ASO) azzal indokolta pénteki döntését, hogy nem ért egyet a versenynaptár reformjával, illetve nagyobb beleszólást akar abba, mely csapatokat hívhatja meg saját viadalaira. Az ASO azt kifogásolja, hogy az UCI a tervek szerint a jövőben nem feltétlenül biztosítaná, hogy a komolyabb viadalok elkerüljék egymást, illetve a World Tour licence-szel rendelkező csapatok kötelező résztvevői a versenyeknek, ami azt jelenti, hogy az általában 22 istállót felvonultató Tour esetében mindössze négy szabadkártyáról dönthetnek a szervezők.

A cég a Tour mellett olyan híres versenyeket rendez, mint például a szintén háromhetes Vuelta a Espana, vagy a klasszikus egynaposok közül a Párizs–Roubaix és a Liége–Bastogne–Liége, továbbá a Párizs–Nizza vagy a Criterium du Dauphine körversenyek. Az ASO döntése nem jelent kockázatot arra nézve, hogy esetleg elmaradnak ezek a versenyek, de azáltal, hogy kikerülnek az UCI égisze alól, a mezőny gyengülhet, mivel a legerősebb, World Tour licence-szel rendelkező csapatok is kihagyhatóak lesznek a meghívottak közül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.