NBA: beelőzte Dirk Nowitzki Shaquille O'Nealt

A Dallas Mavericks német kosárlabdázója így a hatodik a legeredményesebb játékosok örökranglistáján.

MTI
2015. 12. 24. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dallas hosszabbítás után 119-118-ra győzött a Brooklyn Nets otthonában. A 22 ponttal záró német játékos szerezte a találkozó utolsó kosarát – 19,2 másodperccel a ráadás vége előtt –, de O\'Nealt már néhány perccel korábban megelőzte, ezzel a pontszerzők örökranglistájának hatodik helyére került.

A statisztikák szerint a 2011-ben visszavonult Shaquille O\'Neal 28 596 pontot dobott pályafutása során, a 37 éves Nowitzki 28 609-nél tart, és már csak Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan és Wilt Chamberlain előzi meg a listán.

„Ez nagyon jól hangzik, ez egy valóra vált álom. Amikor húszéves voltam, nem is számítottam erre, de számomra ma este is a győzelem volt a legfontosabb\" – nyilatkozta a meccs után Nowitzki.

Amikor túlszárnyalta a legendás O\'Neal teljesítményét, a Mavericks 12 ponttal vezetett. A következő időkérésnél a csapattársai körbeállták, és alapos ünneplésben részesítették.

„Azt a pillanatot soha életemben nem fogom elfelejteni\" – mondta a német, akit a csapattárs Chandler Parsons a valaha élt egyik legjobb kosárlabdázónak nevezett.

Az NBA és az ABA (a Nemzeti és az Amerikai Kosárlabda Szövetség) összesített pontlistáján – a hatodik Julius Erving és a hetedik Moses Malone mögött – a 2011-ben bajnoki címet ünneplő Nowitzki a nyolcadik helyen áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.