Olimpia: Róma nem akar népszavazást

A hamburgiak elutasították a jelentkezést.

MTI
2015. 12. 02. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luca di Montezemolo, a kandidáló bizottság elnöke elmondta: nem lepődött meg a németországi voksolás eredményén, sokkal inkább azon, hogy Hamburg volt a jelentkező, és nem Berlin. Vasárnap a voksolók 51,6 százaléka ellenezte, hogy Hamburg versenyben szálljon a 2024-es olimpiáért, így Róma mellett Budapest, Los Angeles és Párizs maradt a jelöltek listáján.

„Nekünk nincs semmiféle kötelezettségünk vagy törvényi előírásunk arra vonatkozóan, hogy a németországihoz hasonlóan népszavazást írjunk ki” – jegyezte meg Luca di Montezemolo, hozzátéve: a párbeszédet, illetve a közvélemény-kutatást ugyanakkor mindig is támogatta a jelentkezést illetően.

Fiona May, a római pályázat nagykövete, korábbi kétszeres világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes távolugró elmondta: ő sem érzi, hogy népszavazást kellene kiírni. „A rómaiak nagyon különleges emberek, nagyon szenvedélyesek” – fogalmazott.

Róma a 2020-as pályázatát visszavonta, mert az akkori kormány nem támogatta az ötletet, a mostani kabinet viszont a kandidálás mellett áll.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében, limai kongresszusán választja ki a 2024-es rendezőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.