Szövetségi kapitány lett a Veszprém volt mestere

Carlos Ortegát lett a japán férfikézilabda-válogatott kapitánya, február 1-től pedig irány Dánia!

MNO
2015. 12. 30. 16:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol szakember szerdán kezdte meg a közös munkát a japán nemzeti csapattal Magyarországon. A cél, hogy eredményesen szerepeljenek Bahreinben az Ázsia-bajnokságon (január 15–28.), ahonnan az első öt csapat kvalifikál a 2017-es franciaországi világbajnokságra. A keretben a nyíregyházi Mekaru Acusi révén magyarországi légiós is szerepel – olvasható a portálon.

A spanyol szakember 2012-ben lett a Veszprém vezetőedzője, csapatával megnyerte az összes hazai trófeát (három magyar bajnoki cím és Magyar Kupa, valamint két Szuperkupa), a Bajnokok Ligájában 2014-ben a negyedik, majd idén a második helyen végzett. A bakonyi gárda a 2014–2015-ös szezonban első alkalommal vett részt a SEHA-ligában, amelyet meg is nyert. Szeptember közepén a lengyelországi Plockban elért BL-döntetlen után menesztették a csapattól.

Azóta Carlos Ortega családja miatt Budapesten lakik.

Szerda este látott napvilágot a hír, hogy Carlos Ortega a japán válogatott mellett február elsejétől átveszi a dán a KIF Kolding Köbenhavn irányítását.

Az északi klub messze az elvárások alatt teljesített az idei szezonban. A Bajnokok Ligájában csoportjának utolsó helyén szerénykedik, és a hazai élvonalban is mindössze az ötödik helyen áll. Miután a gárda az elmúlt három bajnokijából kettőt elvesztett, a vezetőség az edzőcsere mellett döntött. Henrik Kronborg helyére a spanyol szakember ül le, akivel három és fél éves szerződést kötött az egyesület – írja a Hétméretes.com.

A veszprémi csapathoz kapcsolódó hír, hogy Iváncsik Gergő egy évvel, 2017. június 30-ig meghosszabbította nyáron lejáró szerződését.

„A klub történelme során Gergő lépett legtöbbször pályára veszprémi színekben, jelenleg 640 találkozónál tart, így a következő másfél évben jó esélye van arra, hogy átlépje a 700 mérkőzéses álomhatárt. A 640 összecsapás során 2063 gólt szerzett, ezzel a 4. legeredményesebb játékosa a Klubnak 1981 óta. A 2063 találatból 1405 magyar bajnokin született (4. legeredményesebb bajnoki gólszerzőnk), 173 Magyar Kupa és Szuperkupa meccsen (7. legeredményesebb), 434 nemzetközi kupameccsen (3. legeredményesebb), 51 pedig a SEHA Ligában (10. legeredményesebb gólszerző)” – olvasható a csapat honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.