315 ezer fontot nyert a Repülő Skót

Gary Anderson dobta a világbajnokság egyetlen kilencnyilas kiszállóját.

B.M.L.
2016. 01. 05. 4:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gary Anderson azután emelhette magasba a Sid Waddell-trófeát, miután 7-5-re legyőzte a már említett kétszeres világbajnok, brit Lewist. Ezzel a sikerrel ráadásul visszavágott a britnek a 2011-es vb-döntőben elszenvedett, hasonló arányú vereségéért.

A mérkőzésen ugyan mindketten sokat hibáztak, de ugyanakkor mindketten pazar dobásokat is produkáltak. Anderson például a sorsdöntő utolsó szettben a harmadik leget egy 170-es kiszállóval fejezte be, ami demoralizálta brit ellenfelét. A Repülő Skót a vb-cím mellé kapott 300 ezer fontot, valamint a kilencnyilas kiszállója miatt még 15 ezret – azaz anyagilag igencsak megérte a címvédés.

– Érdekes, hogy úgy sikerült megvédenem a címem, hogy szerintem nem játszottam tökéletes meccset. Ha őszinte akarok lenni, a 85 százalékos teljesítményem ellenére is úgy érzem, megérdemeltem a trófeát. Büszke vagyok arra, hogy most újabb egy évig én őrizhetem a trófeát, és az a célom, hogy jövőre sikerüljön a mesterhármast megcsinálnom. Hogy ezt sikerül-e elérnem, azt nem tudom, dobálok tovább, aztán majd meglátjuk, mi lesz – jelentette ki Gary Anderson.

A finálé vesztese annak ellenére úgy érzi, hogy nem hozta az elvárható teljesítményt, hogy a döntőben 19 alkalommal dobott 180-at, és az átlaga is száz felett volt.

– Gary 170-es kiszállója döntött el mindent, addig biztos voltam abban, hogy döntő szettre tudom kényszeríteni, amiben bármi megtörténhet. Ahogy közeledtünk a világbajnoksághoz, úgy edzettem egyre többet, és úgy éreztem, a formám akár a vb-cím megszerzéséhez is elég. Hát, majdnem elég lett Be kell vallanom, csalódott vagyok, ugyanakkor azt is tudom, hogy jó vébém volt – fogalmazott Lewis, aki megint harmadik a világranglistán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.