A horvátokkal csatáznak az elődöntőért a Benedek-fiúk

A belgrádi férfivízilabda-Eb nyolcaddöntőjében Magyarország válogatottja 14-3-ra legyőzte Grúziát.

Tuser Krisztián
2016. 01. 17. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés első négy támadását góllal fejeztük be, miközben hátul jól zárt a retesz. A grúzok hat lövéséből csak kettő jutott el Nagy Viktor kapujáig, ezek pedig nem okoztak gondot kapusunknak. A továbbiakban egy-egy pontatlan passz, lövés miatt megakadt a válogatott, míg ellenfelünk két perccel a játékrész vége előtt egy ejtéssel megszerezte első gólját (4-1).

A második negyedben sokáig nem zördültek meg a hálók, végül Varga Dániel volt eredményes emberelőnyös helyzetben. Itt is, ott is lemásolták az első negyed góltermését, így hatgólos előnnyel mehettünk szünetre (8-2).

A harmadik negyedre kapust cserélt a szövetségi kapitány, így Bisztritsányi Dávidnak kellett bizonyítania tudását. Hosszú percek teltek el, amíg őt is felavatták a grúzok, míg elől több helyzetet is elrontott a válogatott. Ennek ellenére három gólt tudott szerezni az együttes (11-3).

A negyedik negyedre a magyar válogatott ellenfele szinte teljesen elkészült az erejével. Több, egymást követő támadást sem tudtak lövéssel befejezni. A Benedek-legények támadásban már nem hozták azt a szintet, amit a mérkőzés elején, ennek ellenére magabiztos diadallal jutottak be az Európa-bajnokság legjobb nyolc csapata közé (14-3).

„Könnyű mérkőzésre számítottunk, és szerencsére az is lett. A zónát és a szoros védekezést gyakoroltuk. Azonban tudjuk, hogy nem a mai ellenállással fogunk találkozni kedden. Szerintem megértünk arra, hogy megnyerjük a negyeddöntőt a horvátok ellen”

– mondta az M4 riporterének Varga Dénes.

„Tudtuk, hogy ekkora különbség van a két válogatott között. Jó erőben vagyunk, szerintem formában is. Úgy gondolom, hogy jobbak vagyunk a horvátoknál, de erre még két napot kell várni. Nagyon bízunk a taktikában”

– jelentette ki a harmadik és negyedik negyedben védő kapus, Bisztritsányi Dávid.

„Jól kezdtünk, 4-0-val megvolt a mérkőzés hangulata. Idővel mi vettünk vissza támadásban, nem akartunk túl sokat csinálni. A Volvo-kupa óta kell nézni a folyamatot, van egy kialakult játékunk, amit napról napra csiszolunk. Sokkal jobban benne van a játékunkban a kreativitás, a lefordulás, amivel nyerni tudunk a horvátok ellen. Bár ők egy teljesen másfajta csapat, mint a grúzok”

– összegezte a mérkőzést a válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor.

A kontinensviadalon egyetlen olimpiai kvóta talál gazdára. A szerbek, a horvátok és a görögök már biztosan ott lesznek Rióban. Ha a magyar válogatottnak nem sikerül megszereznie a kvótát, akkor azt az áprilisi, trieszti tornán teheti meg.

A magyar válogatott következő ellenfele kedden 20.15-kor az olimpiai bajnok Horvátország lesz, a meccs tétje az elődöntőbe jutás.

Végeredmény:
Magyarország–Grúzia 14-3 (4-1, 4-1, 3-1, 3-0)
a magyar válogatott góldobói: Varga Dénes 3, Vámos, Hosnyánszky, Manhercz, 2-2, Bátori, Decker Á., Varga Dániel, Kis G., Erdélyi 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.