A világ legjobbjával bunyózott Harcsa

A magyar ökölvívó-válogatott kulcsembere négy meneten át állta a kubai klasszis, Julio César La Cruz ütéseit.

B.M.L.
2016. 01. 27. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alaposan felkészül az első félévi menetelésre a magyar ökölvívó-férfiválogatott, az elmúlt időszakot Kubában töltötte. Kovács László szövetségi kapitány elképesztő tempót diktált a bokszolóknak, akik napi három tréninggel készültek az idei feladatokra. Ezek közül a legfontosabb a minél több olimpiai kvóta megszerzése. Erre a legnagyobb esélye a bakui Európai Játékok 75 kilós bronzérmesének, a korábbi Eb-harmadiknak, Harcsa Zoltánnak van, aki a karibi napok alatt a világ legjobb amatőr ökölvívójával, a 81 kilogrammos súlycsoport háromszoros világbajnokával, Julio César La Cruzzal készülhetett. Sőt, négy menet erejéig össze is csapott a kubai világklasszissal.

„Életem legcsodálatosabb négy menete volt a Julio La Cruzzal, napjaink legjobb amatőr ökölvívójával vívott kesztyűzés. Tőle aztán van mit tanulni! Gyors, robbanékony, kiváló az egyensúlyérzéke, remek sportember, semmiféle nagyképűsködést nem tapasztaltam tőle. Ami a táborozás egészét illeti, az erőnlét fokozása szempontjából ideális volt, a nagy bajnokoktól rengeteget tanultunk, jót tett a küzdőszellemünknek a velük való kesztyűzés. Az biztos, hogy a február 3-án kezdődő Bocskai-emlékversenyre és az olimpiai selejtezőkre való felkészülés szempontjából ideális időszak volt a Kubában eltöltött két hét” – jelentette ki az MNO kérdésére Harcsa Zoltán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.