Africa Race: javítottak a magyar versenyzők

Többször is defektet kaptak az autók és a kamionok, de még így is jó napot zártak.

MTI
2016. 01. 01. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opel Dakar Team tájékoztatása szerint az új év első napján 409 kilométer volt az össztáv, s egyben 409 kilométer a mért szakasz. A köves, sziklás út miatt kevés olyan egység akadt ezen a versenynapon, amely megúszta defekt nélkül – a Szalay-Bunkoczi kettősnek kétszer is meg kellett állnia kereket cserélni.

Az első defektet már nagyon korán, a tizedik kilométernél megkapták, „talán azért, mert túlságosan is bekezdtünk a szakasz elején” – mondta Szalay Balázs. „Ez intő jel volt számunkra, de azért továbbra is nagyon lendületesen, jó ritmusban mentünk. Egészen addig, amíg hatvan kilométerrel a cél előtt be nem gyűjtöttük a második defektet. Ezt leszámítva nagyon jó kis napunk volt – talán most mentünk a legjobban a verseny során” – ismertette.

„Nem pont ilyen évkezdetre számítottam, nehezebb volt a szakasz, mint amit az új év első napjára vártam volna” – tette hozzá Bunkoczi László, az Opel Mokka navigátora. „A két defekt miatt négy-öt infarktust kihordtam ülő helyzetben, a második kerékcsere után ráadásul még el is tévedtünk a porban, az se nagyon hiányzott. Összességében nehéz napon vagyunk túl, de megint javítottunk” – emelte ki.

A verseny másik magyar indulója, a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László Qualisport kamionos trió – amely szintén kénytelen volt kereket cserélni a pénteki szakasz során – a negyedik helyről várja a folytatást.

Eredmények, 4. szakasz:
Assza-Remz el Kebir (össztáv: 409 km, ebből szelektív: 409 km)
autósok:

1. Jean-Antoine Sabatier, Agostino Rizzardi (olasz, Bugga One) 4.44:33 óra
...9. Szalay, Bunkoczi (Opel Mokka) 23:00 p h.
az összetettben:
1. Kanat Sagirov, Vitalij Jevtyekov (kazah, ukrán, Toyota Hilux) 14.16:51 óra
...9. Szalay, Bunkoczi 1.43:25 ó h.

kamionosok:

1. Anton Sibalov, Robert Amatics, Almaz Kisamijev (orosz, Kamaz) 4.49:30 óra
...4. Kovács, Czeglédi, Ács (Scania) 1.00:56 ó h.
az összetettben:
1. Sibalov, Amatics, Kisamijev 14.16:51 óra
...4. Kovács, Czeglédi, Ács 3.17:48 ó h.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.