Az orosz–görögre vetik szemüket a Benedek-legények

A magyar férfivízilabda-válogatott 20–5-re legyőzte a török csapatot a D csoport utolsó fordulójában.

MTI
2016. 01. 15. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első öt támadásából négy gólt szerzett a magyar válogatott, ezt követően azonban kissé megtorpant. Védekezésben ugyanakkor tökéleteset nyújtott a gárda, a törökök három emberelőnyükből egyet sem tudtak gólra váltani.

Hasonlóan folytatódott az összecsapás, ugyanakkor egy kisebb védelmi megingást kihasználva öt perccel a negyed vége előtt a törökök megszerezték az első góljukat. A mérkőzés feléhez érve hétgólos volt a magyarok előnye.

A nagyszünet után a Varga-testvérek pillanatai következtek, mindketten két-két gólt szereztek. A törökök ötméteresből lőtték második góljukat.

A zárófelvonás első perceiben futószalagon érkeztek a magyar gólok, míg a törököknek kétszer sikerült áttörniük a magyar védelmet. Az utolsó percekben ugyan több lehetősége is volt a magyar együttesnek, hogy nagyobb arányú győzelmet arasson, mint tették azt a görögök (görög–török 21–6), végül azonban itt is a 15 gólos különbség alakult ki.

A férfitornán egyetlen olimpiai kvóta talál gazdára, de a szerb, a horvát és a görög csapat már biztos résztvevője a riói játékoknak. Amennyiben a magyar válogatott itt sem tud kvótához jutni, akkor áprilisban, Triesztben lesz még erre esélye, ott 12 csapat küzd majd négy helyért. Azon a viadalon öt, vagy ha az óceániai térség nem képviselteti magát, akkor hat európai válogatott vehet majd részt, mégpedig a kontinensviadalon elért helyezése alapján. Ebben a sorrendben nem szerepelnek majd azok a csapatok, amelyek előzőleg már szereztek kvótát.

A magyar együttes – amely hétfőn 8–8-as döntetlent játszott a görögökkel, majd szerdán 12–6-ra győzte le az oroszokat – így hét ponttal és plusz 21-es gólkülönbséggel zárta a csoportkört. Amennyiben a játéknap 20.15 órakor kezdődő zárómérkőzésén a görögök kevesebb mint hat góllal nyernek (illetve hattal, de nem szereznek többet 11-nél) az oroszok ellen, akkor Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese végez a csoport élén, és vasárnap a grúzokkal játszik a nyolc közé kerülésért.

Eredmény, férfiak, D csoport, 3. forduló:
Magyarország – Törökország 20–5 (4–0, 4–1, 5–1, 7–3)
a magyar góldobók: Varga Dénes 6, Hárai, Bátori, Vámos 3-3, Varga Dániel 2, Manhercz, Kis, Erdélyi 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.