Babos Tímea lecserélte partnerét

A magyar teniszező a jövőben a német Julia Görgesszel és a kazah Jaroszlava Svedovával indul párosban.

MTI
2016. 01. 29. 15:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babosék a melbourne-i Grand Slam-tornán a második fordulóban búcsúztak, a 22 esztendős magyar játékos szerint nem működött jól a kettősük Srebotnikkal.

„Ami nem működik, azt nem érdemes erőltetni. Nem passzolt össze a játékunk, és Katarinának nehézségei voltak azzal, hogy nem tudtunk együtt edzeni” – idézi honlapja Babost. A sportoló hozzátette: most fontosabb neki az egyéni játék, de párosban is jó társakkal vág neki a következő tornáknak. „Dubajban és Dohában Julia Görgesszel, Indian Wellsben és Miamiban Jaroszlava Svedovával indulok majd párosban” – olvasható a Babostímea.hun.

A 27 éves Görges a 25. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 2013 augusztusában 20. volt. Karolína Plískovával az elődöntőig jutott az idei Australian Openen, tavaly Anna-Lena Grönefeld oldalán került a legjobb négy közé a melbourne-i GS-tornán. Wimbledonban (2010, 2013, 2014) és a US Openen (2012) negyeddöntős szereplés az eddigi legjobbja.

A 28 éves Svedova jelenleg 6. a páros-világranglistán, karrierje legjobbjaként 4. volt 2011 júniusában. Összesen öt Grand Slam-tornán volt döntős: 2010-ben veretlen maradt Wimbledonban és a US Openen, mindkétszer Vania King volt a társa, akivel egy évvel később újra a fináléig menetelt New Yorkban. Tavaly Casey Dellacqua oldalán döntőt játszott a Roland Garroson és a US Openen is. Babos és Svedova korábban játszott már együtt: a 2013-as taskenti WTA-versenyen magabiztosan, szettvesztés nélkül diadalmaskodtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.