Costa ismét legyőzte az Ágyúsokat

A Chelsea csatára kiállíttatta Mertesackert, majd győztes gólt lőtt az Arsenal ellen.

B.M.L.
2016. 01. 24. 20:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, az Arsenal mumusává vált a Chelsea, amely ma ismét legyőzte az ágyúsokat a Premier League 23. fordulójának londoni rangadóján. Immár sorozatban ez a hetedik meccs, amikor Arsene Wenger csapata nem tudja legyőzni városi riválisát, és a hatodik meccsük, amikor gólt sem tudnak lőni az Arsenal játékosai. Wenger csapata számára ez a vereség azt is jelentette egyben, hogy elveszítette az első helyét, és immár a harmadik pozícióból vág neki a folytatásnak.

A meccs hőse a sokak által igencsak gyűlölt Diego Costa volt. A Chelsea csatára ugyanis kiállíttatta Mertesackert – hogy jogosan-e, arról még sokáig vitáznak majd a szurkolók –, majd győztes gólt lőtt. Nem véletlen, hogy a játékos teljesítményével edzője is elégedett.

– Nagyon elégedett vagyok Costával, azt csinálja, amihez ért. Leültünk beszélni, aminek úgy látom, meglett az eredménye. Neki nem az a dolga, hogy felszántsa a pályát, hanem az, hogy az erejét beosztva lecsapjon akkor, amikor kell. Ő meg az csinálja, amit a legjobban tud, ugyanakkor abban biztos vagyok, hogy Mertesacker megérdemelte a piros lapot – mondta a Sky Sports riporterének Guus Hiddink, a Chelsea mestere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.