David Haye-nek egy menet is elég volt

A korábbi cirkálósúlyú és nehézsúlyú világbajnok pazar formában tért vissza három és fél év után.

B. M. L.
2016. 01. 17. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezd igencsak felpezsdülni a profi ökölvívás nehézsúlyú világa, főleg, amióta Tyson Fury legyőzte Vlagyimir Klicskót. Ezúttal azonban nem ő, hanem egy másik brit bunyós, a három és fél év után visszatérő David Haye került az érdeklődés középpontjába. A korábbi cirkáló-, majd nehézsúlyú brit világbajnok Londonban, a O2 Aréna 17 ezres közönsége előtt lépett újra szorítóba, és már az első menetben véget vetett az eredetileg tízmenetesre kiírt összecsapásnak, miután egy hatalmas, fejre mért sorozattal kiszámoltatta ausztrál ellenfelét, Mark de Morit. Utóbbit alig lehetett a sarkába elcipelni, percekig azt sem tudta, hogy melyik bolygón van, így a meccset követően azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, nincs komoly baja.

– Egy cseppet sem izgultam, hiszen éppen a ringben érzem a legjobban magam, ez az én otthonom. Ismét megmutattam, mire vagyok képes. Egyáltalán nem látok olyan nehézsúlyút, aki képes lenne az ütéseimet lábon kihordani. Most mindenki láthatta, miért is akar engem Fury elkerülni, pedig ő nem rossz bunyós. Egyesíteni akarom a királykategória öveit, tudom, hogy ez időbe fog telni, de azt megígérhetem, kipucolom a súlycsoportot – jelentette ki a BBC-nek nyilatkozva a 35 éves Haye, akinek szavai arról árulkodnak, nemcsak a ringben, hanem a mikrofonok előtt is a régi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.