Egy elúszott hajót kell utolérniük Nagy Laciéknak

Megsemmisítő, 29-19-es vereséget mért Németország a magyar férfikézilabda-válogatottra.

Tuser Krisztián
2016. 01. 22. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rune Dahmke góljával indult a mérkőzés, majd Tobias Reichmann gondolta úgy, hogy gyorsan dob két gólt. Négy percet kellett várni, míg Dujsebajev fiai is felavatták a németek portását. Egyik oldalon sem keményedett fel a védekezés, így itt is, ott is születtek gólok. Aztán a germán válogatott tekert egyet a fordulatszámon, és mire feleszméltünk, már 12-6-ra mentek. Lagymatag védekezésünknek is tulajdoníthatóan támadójátékunk sem állt össze, lövésig sem jutottunk. Ha nagy nehezen átbirkóztuk magunkat a német falon, akkor az ihletett formában védő Wolff állta útját próbálkozásainknak. Időközben Bartucz László váltotta Mikler Rolandot, de ellenfelünket ez sem zavarta meg. A katasztrofális félidőt jól példázza, hogy egy rossz cserével ajándékoztunk gólt az ellenfélnek, aki ezzel kialakította az első játékrész legnagyobb különbségét (17-9).

A második félidőt Dahmke ugyanúgy indította, mint az elsőt: góllal. Erre még tudott gyorsan válaszolni Bodó és Pásztor (18-11). Közelebb azonban nem került a magyar együttes, így csak a kínlódás jutott neki osztályrészül: a csapatjáték nem ment, az egyéni megoldásokba pedig rendre hiba csúszott. Az eredményen még kozmetikázni sem sikerült, sőt az ötvenegyedik percben már ránk is számolhattak ellenfelünk szurkolói – megvolt a közte tíz. A második félidő utolsó harmadában jó öt percig gólt sem tudtunk dobni, így öt perccel a vége előtt 28-16-os vesztésre álltunk. A maradék játékidőben már csak abban bízhattunk, hogy sikerül egy számjegyűvé csökkenteni a különbséget, de a technikai hibáink miatt ez sem jött össze (29-19).

A D csoportból két vereséggel érkezett a válogatott, így továbbra is pont nélkül áll. Lengyelországban a magyar mellett az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd az olimpiai selejtező tornára még kiadó két helyért. Az újabb vereség után minimálisra csökkent az esélyük Nagy Lászlóéknak, hogy ott lehessenek a riói részvételről döntő selejtezőtornán.

A nap zárómérkőzésén Svédország 28-28-as döntetlent játszott Oroszország válogatottjával. Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatottnak a selejtezőtornára szóló „jegyek” megszerzéséhez meg kell nyernie az utolsó két középdöntős meccsét.

Kedden a spanyolokkal, szerdán a svédekkel csapunk össze Wroclawban.

Eredmény, középdöntő, 2. csoport (Wroclaw)
1. forduló:
Németország–Magyarország 29-19 (17-9)
A góllövők: Wiede 6, Reichmann 5, Weinhold 3, Fäth 3, Dahmke 3, Sellin 2, Pekeler 2, Kohlbacher 2, Ernst 1, Pieczkowski 1, Dissinger 1, illetve Nagy K. 3, Nagy L. 3, Dzsamáli 3, Bánhidi 2, Hornyák 2, Ancsin 2, Bodó 2, Zubai 1, Pásztor 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.