Évek óta visszavonult, de most eltiltották a kerekest

A büntetés miatt Michael Boogerd sportvezetőként sem dolgozhat a sportágban 2017. december 21-ig.

MTI
2016. 01. 06. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúlt egyik legjobb holland kerekesként számon tartott sportember 2017. december 21-ig szóló eltiltást kapott, amit elfogadott. Ez versenyzőként már nem érinti, ám a büntetés miatt sportvezetőként sem dolgozhat a sportágban, márpedig az egyik vezetője volt eddig a második vonalba tartozó holland Roompot Oranje csapatnak.

Az UCI részleteket nem közölt a Boogerd által elkövetett vétségekről, ám 2013-ban ő maga vallotta be, hogy karrierje során használt EPO-t, és vérátömlesztéseken is átesett.

A 43 éves Boogerd 1996 és 2007 között 12 éven át minden Tour de France-on elindult, két szakaszt is nyert, összetettben pedig 1998-ban ötödik, míg 2001-ben tizedik lett, de még utolsó, 2007-es fellépésén is a 12. helyen zárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.