Fejben dől el

Dudás Miklós Horváth Bence személyében megtalálta a megfelelő partnert.

Lipiczky Ágnes
2016. 01. 28. 20:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan Dél-Afrika felé veszi az irányt a bakui Európa Játékokon K-1 200 méteren győztes Dudás Miklós, akinek azonban augusztusban a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon egyesben nem sikerült kvótát szereznie a riói játékokra. Az idei tervei között elsősorban a páros indulás szerepel, Horváth Bencével próbál meg válogatót nyerni a szám világbajnoki címvédői, Tótka Sándor és Molnár Péter ellenében.

„Hiszek a párosunkban, elsősorban azért, mert valóban sikerült egy jó társat találni – mondja Dudás Miklós. – Korábban nem tudtam igazán ráérezni erre a számra, két okból is. Egyrészt, mert elsősorban az egyesre fókuszáltam, másrészt pedig azért, mert mindig jelentős volt a súlykülönbség a társam és köztem. Most Bencével mindössze nyolc kilogramm van közöttünk, ha én megindítom a hajót, ő képes is megtartani, nem dőlünk semerre, stabil alattunk a kajak.”

És hogy mennyire stabil Dudás Miklós? Mennyit tudott mentálisan előrelépni a milánói világbajnokság óta, amelyen nem sikerült kvalifikálnia magát a fináléba?

„A milánói verseny elsősorban fejben csúszott el. Fizikailag tökéletes állapotban voltam, viszont a tét görcsöt hozott elő belőlem, visszájára fordult minden a világbajnokságon – folytatta a versenyző. – Tanultam a tavalyi hibáimból, felesleges dolgokat nem pakolok magamra, és inkább lehetőségként nézek az előttem álló idényre, mint nyomasztó teherként, feladatként. Ebben segít az is, hogy bár nem tettem le az egyes tervekről, most a párost tekintem az elsődleges számnak, pontosan azért, mert találtam egy jó partnert hozzá. Nem tudom, hogy ki milyen formában áll majd oda a májusi válogatón, mi szorgalmasan dolgozunk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a maximumot kihozzuk magunkból.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.