Francia sikerkapitány érkezhet a válogatott kispadjára

Elképzelhetőnek tartja Olivier Krumbholz, hogy átvegye a magyar női kézilabda-válogatottat.

MNO
2016. 01. 07. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olivier Krumbholz a 2017-es franciaországi férfikézilabda-világbajnokság keddi sajtótájékoztatóját követően nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A szakember jelenleg a torna versenyigazgatói teendőit látja el, vagyis ő felel azért, hogy színvonalasan rendezzék meg a tornát, és a csapatok semmiben se szenvedjenek hiányt. Emellett a szövetség új bázisának építésében is számítanak a munkájára.

Arra a kérdésre, hogy ha felkérnék, elvállalná-e a magyar női válogatott irányítását, így felelt: „Miért is ne?! Elsősorban továbbra is edzőként tekintek magamra.”

Az 1958-ban született Krumbholz 1998 és 2013 között irányította a francia női válogatottat, melyet 2003-ban vb-győzelemre, 2009-ben pedig vb-döntőbe vezetett, Emellett kijuttatta a csapatot a 2004-es és a 2008-as olimpiára. A tizenöt év alatt összesen tizennyolc világversenyen szerepelt a női válogatottal – írta korábban a Handball.hu.

Ismert, nemzeti csapatunk sportágtörténeti mélypontként a 11. helyen végzett a decemberi dániai világbajnokságon, és ezzel biztosan lemarad a riói olimpiáról. Az okokról bővebben itt írtunk. Németh András a kudarcot követően lemondott, a szövetség azóta kapitányt keres. A lehetséges utódok között sokan emlegették a Ferencvárost irányító Elek Gábort, ő azonban egyértelműen közölte, hogy nem szeretné elvállalni a posztot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.