Fukuoka rendezi a 2021-es vizes vb-t

A nemzetközi vizessportszövetség arról is határozott, hogy 2023-ban Doha szervezheti.

MTI
2016. 01. 31. 16:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erről döntött vasárnap a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA, amely a hétvégén Budapesten tartotta vezetőségi ülését. Julio Maglione, a FINA uruguayi elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy három elképesztően erős pályázat versenyzett egymással, de csak két győztest tudtak kihirdetni.

A FINA-Büro felfüggesztette Mexikó tagságát, mivel Guadalajara pénzügyi okokból visszalépett a 2017-es vb lebonyolításától, s ezzel szerződésszegést követett el. A jövő évi vb-re az eredetileg 2019-re kijelölt Budapest ugrott be.

Fukuokában 2001 után második alkalommal rendeznek majd világbajnokságot, míg Doha először lesz házigazda. A magyarok 2001-ben Japánban három éremmel zártak, az úszók között Kovács Ágnes 200 méter mellen arany-, 100 méter mellen bronzérmet nyert, a női vízilabda-válogatott pedig a második helyen végzett.

Jövőre tehát Budapesten rendezik az úszók, a vízilabdázók, a műugrók, a szinkronúszók, az óriástorony-ugrók és a nyílt vízi úszók legnagyobb megmérettetését, 2019-ben pedig a dél-koreai Kvangdzsu lesz a házigazda.

A FINA vasárnap este a Vigadóban rendezi gáláját, amelyen az elmúlt év legjobbjait díjazzák majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.