Gyárfás házon belül intézné a problémákat

Az úszószövetség szerint nagyon rossz példát mutat Hosszú Katinka.

MNO
2016. 01. 06. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, Hosszú Katinka első sajtótájékoztatóján kifogásolta többek között az úszószövetség sportolókhoz való hozzáállását, majd miután többen – köztük maga Gyárfás, Kiss László szövetségi kapitány, és úszók is – megszólaltak, ismét tájékoztatót tartott ma. Az elhangzottak és Gyárfás reagálása a mai eseményre világosan mutatja: részigazságok sorozata, mely talán mindkét fél hibája, vezetett odáig, hogy Katinka összetépte 12 milliós szerződését.

Gyárfás Vs.hu-nak adott interjújában azt állítja: többször is próbálták elérni Hosszút, sikertelenül. Az úszónő ezzel szemben azt mondja, őt csak egy ízben kereste a szövetség elnöke.

„Többször is kerestem Katinkát, például két hónappal korábban, levelet is küldtem neki, de arra sem érkezett válasz. Többször hívtam telefonon, majd SMS-ben boldog új évet kívántam neki, és megkérdeztem, hogy van-e kedve leülni beszélgetni. A Blikk egyik újságírójával régóta jó kapcsolatot ápolok, akivel szintén arról beszélgettem, hogy kerestem-e Katinkát. Elmondtam, hogy többször hívtam, és továbbküldtem neki az SMS másolatát is, bizonyítva, hogy kerestem őt. Katinka ezt rosszallta.”

Mikor a Komjádiban látogatták meg, elmondása szerint Shane Tusup, Hosszú edző-férje elhajtotta őket többször is.

Gyárfás szavaiból kiviláglik: most nagyon jól megy itthon az úszósport szekere.

„A magyar szövetségnek még soha nem volt ekkora támogatottsága a kormány, a MOB és a szponzorok felől. Most adjuk át a Tüskecsarnokot, milliárdokért uszodát épít az állam, világbajnokságot rendezünk, most kellene ezt a hullámot meglovagolni, és mindenki boldog lenne.”

Tehát ha Hosszú Katinkának nem megfelelő a színvonal, akkor Gyárfás szerint most kellene előállnia az ötleteivel. Az elnök azt sem érti, miért nem akar az úszó szerepelni egy hazai vébét népszerűsítő filmben.

„Katinka biztosan kiváló szakember, de akkor kérem, hogy álljon elő az ötleteivel. Ugyanakkor a TE úszás tanszékének vezetőjét, Sós Csabát, vagy Kiss Lászlót és Hargitay Andrást sem tartom laikusnak, ez azért nem egy analfabéta csapat. Ha Katinkának van valami jó ötlete, akkor mondja el Sós Csabának, vele nem volt olyan konfliktusa mint velem, hogy szerepelnie kell a vébét népszerűsítő filmben.”

Gyárfás a kisfilmmel kapcsolatban egy új részlettel is előállt – mellyel az MTI-nek adott nyilatkozatában rukkolt elő – amiről a nyilvánosság előtt eddig nem esett szó:

„A konfliktus abból adódott, és ezért vállalom a felelősséget, hogy nehezményeztem annak idején, hogy a kazanyi vb előtt nem vett részt a magyarországi világbajnokságot népszerűsítő harminc másodperces promóciós filmben. Ebben két másodpercre fel szerettük volna őt villantani, amiért ő ellentételezést kért” – mondta a MÚSZ elnöke, aki hozzátette, ezt mindeddig senkinek sem mondta el, de Hosszú most „kiprovokálta”, ugyanakkor az általa kért pontos összeget nem árulta el.

Mint mondta, a nagy nyilvánosság kizárásával is eredményre jutottak volna.

„Ha valami hibát látunk, akkor meg kell súgni a másik fülébe, nem kiállni a nyilvánosság elé. Ez lenne a fiatalok felé az üzenet? Ha ezt tanulják meg a gyerekek a legnagyobbaktól, a példaképektől, akkor ez egy nagyon rossz irány. Lehet, hogy ez más országokban máshogy működik, de tőlünk ez a szemlélet nagyon idegen.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.