Gyárfásnak elege van, Hosszút és Kisst is akarja

A klasszist és a lemondott szövetségi kapitányt is megmentené az úszósport számára.

B.M.L.- SZ.L.
2016. 01. 07. 18:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a szerdai nappal lezártnak tekinti az úszószövetség és Hosszú Katinka közötti vitát, Kiss László szövetségi kapitány lemondása kissé átírta Gyárfás Tamás eredetileg elképzelt forgatókönyvét. Az előzményekről itt olvashat.

– Elég volt! Immár két embert kell úgymond visszahódítanunk, hívom Katinkát, és hívom Kiss Lászlót, mindkettőre szükség van. Tehát nem vagy Katinkára, vagy Kiss Lászlóra, hanem Katinkára és Kiss Lászlóra. Amikor utóbbi felhívott, azt kérdeztem tőle, miért nem velem beszélt először, azt felelte: attól tartott, hogy netán meggyőzöm – márpedig neki ebből elege van. Fájdalmas, keserű volt a hangja – jelentette ki az úszók elnöke.

Egyértelműen azon a véleményen van, hogy Hosszú Katinkával tisztázni kell mindent, és a megoldást közösen kell megtalálni a jelenkor legjobb magyar úszónőjének problémáira.

– Ugyanakkor tisztelem Kiss László azon álláspontját, hogy a szerdai sajnálatos események után nem akarja felvenni az úszóval a kapcsolatot, de én mindenképpen keresem Hosszú Katinkát. Olvastam Szabó Tünde sportállamtitkár asszony levelét, ami a Magyar Úszó Szövetségnek szólt. Egy összejövetelt kezdeményezett, magam is kész vagyok erre. Én azt akarom, hogy ezt zárjuk le, ezt a vitát, mindkét fél vonja le a tanulságokat. Minden jó szándékú elképzelést szívesen fogadunk, és az a célunk, hogy nyugodt légkörben lehessen készülni az előttünk álló feladatokra – közölte portálunkkal Gyárfás Tamás, aki hozzátette, ebben az ügyben abszolút nem érzi, hogy politikai nyomás lenne rajta, amivel a lemondását szeretnék kikényszeríteni.

– Bírom az Orbán-kormány támogatását! Eddig mindent megkaptam, amit kértem a sportág számára, a magyar úszósport még soha ennyi támogatást nem kapott: uszodák épülnek, világbajnokságot rendezünk. Szóval nem érzem azt, hogy ne kapnék elegendő támogatást. Nem érzem azt, hogy akadály volnék. De ígérem, ha a helyzet változik, akkor levonom a tanulságokat.

Az úszószövetség elnökével készült teljes interjút a január 8-án megjelenő Magyar Nemzetben teljes egészében elolvashatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.