Gyarmati Panka meghódította a világot

Gyarmati Pankát választotta a múlt hét legjobb női hódeszkásának a Nemzetközi Síszövetség.

MTI
2016. 01. 28. 2:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23 éves magyar versenyző múlt csütörtökön sporttörténelmi sikert ért el, ugyanis megnyerte a hódeszkások világkupa-sorozatának slopestyle versenyét (trükkös akadályverseny) az egyesült államokbeli Mammoth-ban, ezzel a havas sportok első magyar vk-győztese lett.

A hazai szövetség szerdai tájékoztatása hangsúlyozza, hogy magyar sportoló először lett a hét legjobbja a FIS-nél, amely a következő kommentárral osztotta meg bejelentését: „Azzal, hogy első magyarként világkupaversenyt nyert, Panka nemcsak hazájának hőse lett, hanem a miénk is!”

A slopestyle a szabad stílusú hódeszkások azon szakága, amelyben egy ugratókkal és korlátokkal, valamint egyéb mesterséges elemekkel tarkított lejtőn lecsúszva mutatnak be trükköket – szaltókat, forgásokat és csúszásokat – a versenyzők. A pálya körülbelül ezer méter hosszú. A sportolókat összbenyomás alapján hattagú zsűri pontozza, a választott trükkök technikai nehézsége, változatossága, a pálya kihasználása, valamint a versenyző kreativitása és stílusa alapján. A szám 2014 óta szerepel az olimpia műsorán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.