Gyurta sem vesz részt a FINA-gálán

Az MNO megtudta, Hosszú Katinka és Cseh László után Gyurta Dániel is kihagyja a január 31-ei rendezvényt.

2016. 01. 22. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Portálunk megtudta, hogy Gyurta Dániel nem tartózkodik Magyarországon a január 31-ei FINA-gála idején. A londoni olimpia mellúszó bajnoka január 30-án négyhetes floridai edzőtáborban készül a riói nyári olimpiára.

Gyurta 2015-ös eredményeivel egyébként sem pályázott eséllyel a 2015 legjobb úszójának címére, így a távolmaradása nem meglepő. Legfeljebb az, hogy a legjobb magyar versenyzők, Cseh, Gyurta és Hosszú nem vesznek részt a sportág legnagyobb reprezentációs eseményen, amelyet ráadásul Budapesten rendeznek.

Az MNO megkérdezte Gyárfás Tamást Gyurta távolmaradásról. A vízilabda-Európa-bajnokság helyszínén tartózkodó sportvezető elmondta: időben tudott Gyurta szándékáról. Gyárfás hangsúlyozta, a sikeres olimpiai felkészülés mindennél előrébb való, egyebek között ezért sem talál kivetnivalót abban, hogy Gyurta a FINA-gála előtt egy nappal indul Floridába edzőtáborozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.