Hatszázmillió forintos sportcsarnok épül Martonvásáron

A létesítmény alapkövét szombaton tették le Simicskó István honvédelmi miniszter részvételével.

MTI
2016. 01. 23. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető történelmi pillanatnak nevezte az alapkőletételt. Kiemelte, hogy az elmúlt években minden harmadik magyar településen elindult vagy már befejeződött egy-egy sportberuházás, és ezt helyes útként jellemezte. Úgy vélekedett, hogy a létesítmény megépülésével új lehetőséget kap a kézilabda és minden egyéb sportág a térségben. Megjegyezte, hogy egy sportcsarnok sokkal többről szól, mint kézilabdakapuról vagy kosárlabdapalánkról, hiszen „egy sportpálya nem más, mint egy küzdőtér. [ ] Az élet kicsinyített mása, vagyis a gyerekeket az életre nevelik a sportpályákon, tehát helyes az út, amikor a kormány a sportot támogatja” – fogalmazott Simicskó István.

A sajtóanyag szerint az új sportcsarnok a Beethoven Általános Iskola mellett, ahhoz közvetlenül csatlakozva épül meg. A beruházás részeként az iskola kazánját több kisebbre és korszerűbbre cserélik, amellett melegítőkonyhát, iskolai ebédlőt is kialakítanak a főépületen belül.

A szükséges forrás teljes egészében rendelkezésre áll, és a Magyar Kézilabda Szövetség által jóváhagyott taópályázat keretében harmincszázalékos önkormányzati önrész igénybevételével valósulhat meg.

A tervek szerint a sportcsarnok október végéig megépül, és Tóth Iván testnevelő tanár, a kézilabda martonvásári meghonosítója nevét fogja viselni.

A csarnok egyoldali lelátóval rendelkezik majd, amely 250 fős közönség befogadására lesz alkalmas. A sportklubok igényei mellett biztosítani fogja közel 500 gyermeknek a mindennapos testneveléshez szükséges helyszínt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.