Hosszú-mamát nem látjuk a FINA-gála színpadán

Ha Hosszú Katinka lesz 2015 legjobb úszója, akkor nem az édesanyja veszi át a díjat.

Sz.L.
2016. 01. 29. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 31-én vasárnap a Pesti Vigadóban rendezik a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) gáláját. A rendezvényen többek között 2015 legjobb vizes sportolóit jutalmazzák.

Az eseményen a FINA minden szakágának legjobbjait elismerik majd, így az úszók, szinkronúszók, műugrók, óriás-toronyugrók, nyíltvízi úszók és vízilabdázók (legjobb csapat) kapnak díjakat.

A magyar versenyzők közül Hosszú Katinka és Cseh László jó eséllyel pályázik a legjobb sportoló elismerésre. A nők versenyében a tavaly két világbajnoki címet és hat rövidpályás Európa-bajnoki aranyérmet szerző és azóta 2015 legjobb magyar női sportolójának megválasztott Hosszú elsősége valószínűsíthető.

Az MNO megtudta, hogy amennyiben Hosszú lenne a befutó, úgy nem ő (ezt korábban tudtuk, hogy a rendezvény idején Luxemburgban versenyez), és nem is az Év Sportolója gálán őt képviselő édesanyja, Bakos Barbara veszi át az elismerést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.