Íme a női teniszválogatott ellenfelei

A hölgyek Belgiummal, Bulgáriával és Lettországgal küzdenek meg az euroafrikai zóna I-es csoportjában.

MTI
2016. 01. 08. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség (MTSZ) honlapjának pénteki híradása szerint Juhász Gábor kapitány együttese a D jelű kvartettbe került, s a cél a csoportban maradás. A tájékoztatás kitér arra, hogy a továbbjutáshoz bravúr kellene, mivel a belgáknál két top 100-as játékos található, a bolgároknál Cvetana Pironkova (59.) vezeti a csapatot, a lettek legjobbja pedig a 18 éves Jenela Ostapenko (84.). Ha a Jani Réka (233.), Gálfi Dalma (334.), Bondár Anna (388.), Stollár Fanny (529.) összeállítású együttes csoportelsőként végez, a B csoport elsőjével – valószínűleg Nagy-Britanniával – játszhat a feljutásért, a csoport utolsó helye pedig ugyanezen csoport utolsó helyezettjével – vélhetően a Dél-afrikai Köztársasággal – eredményezne egy kiesés elleni meccset.

A válogatott a belgákkal 4-1-re, a bolgárokkal 2-3-ra, a lettekkel pedig 5-2-re áll. A magyarok első számú játékosa, a világranglistán 70. Babos Tímea kihagyja az Ejlátban február 3. és 6. között sorra kerülő Fed-kupát.

A tizennégy válogatott csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor február első hetében. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II. rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról döntenek, melyik két csapat esik ki az euroafrikai zóna II. csoportjába, a helyosztókat szintén szombaton játsszák. Az előző két évben Budapest adott otthont a csoport küzdelmeinek, Ejlátban 2010 és 2013 között rendezték meg a versenyt. A magyarok 2014-ben és 2015-ben is ötödikek lettek, így bennmaradtak a zóna I-es csoportjában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.