Karakas nagy dobása

Az 57 kilós magyar dzsúdós a havannai GP egyik legszebb akcióját hajtotta végre.

B.M.L.
2016. 01. 28. 20:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően a legszebb álmaikban szerepelt a magyar dzsúdósoknak, hogy az idei esztendőt hét éremmel, egy arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel kezdik a havannai Grand Prix-viadalon. Az olimpiai kvalifikációs versengésbe is beszámító versenyen a rengeteg érem és olimpiai szerepléshez közelebb vivő sok pont mellett még egy nagy öröme is lehetett az időközben már hazaért válogatottnak.

Ugyanis a BHSE 57 kilós kiválósága, Karakas Hedvig bekerült a torna legszebb akcióját bemutató versenyzők közé. A korábbi vb-, és Eb-érmes, olimpiai ötödik versenyző ugyanis az elődöntőben 19 másodperc alatt ipponnal verte a német Viola Waechtert, és a dobását beválasztották a tíz legszebb akció közé, ahol ötödik lett.

Karakas sajnos a fináléban már hosszabbítás után alulmaradt a lassan mumusává váló amerikai Marti Malloytól, akitől immár ötből ötször szenvedett vereséget. Mindenesetre bosszúságból több nem jutott a magyar dzsúdósnak, hiszen az ezüstérem mellé kapott még 180 olimpiai kvalifikációs pontot, így szinte már olimpiai résztvevőként tekinthetünk rá. Ha továbbra is így folytatja, az sem lehet Karakas számára elérhetetlen, hogy kiemeltként vágjon neki második olimpiájának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.