Kerber beugrott a Yarra folyóba

Mivel megnyerte az Australian Opent, kénytelen volt megmártózni a vízben.

B.M.L.
2016. 01. 31. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy az Australian Open női győztese, a német Angelique Kerber már az első kanyarban kis híján kiessen a versenyből. Ugyanis a japán Misaki Doinak még meccslabdája is volt ellene, ám a hetedik kiemelt fordítani tudott, majd onnan meg sem ált a győzelemig. Ám még az első fordulós sikere után az Eurosport német munkatársa, Mathias Stach fogadott vele, hogy ha megnyeri a tornát, bizony megfürdik Melbourne folyójában, a Yarrában.

– Amikor az első fordulóban a japán Misaki Doi mérkőzéslabdához jutott ellenem, gondolatban már egy Németországba tartó gépen ültem. Aztán fordítani tudtam, és onnantól kezdve meseszerűen alakult a számomra minden. Persze ez a siker egyben a Mathiasszal tett fogadás elveszítését is jelentette. Mivel szavatartó ember vagyok, így most sem tettem mást, és tempóztam egy jót a Yarra folyó vizében – jelentette ki a GS-viadal hivatalos honlapján Kerber.

A német játékos – aki Steffi Graf után a második, aki GS-trófeát szerez Németországnak – sikerével már a második helyre lép fel hétfőtől a világranglistán, és ő a negyedik teniszező, aki Serena Williamst egy GS-döntőben képes volt legyőzni. Ez korábban Venus Williamsnek (2001 – US Open és 2008 – Wimbledon), Marija Sarapovának (2004 – Wimbledon) és Samantha Stosurnak (2011 – US Open) sikerült, ráadásul első melbourne-i fináléját veszítette el Serena, a korábbi hatot megnyerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.