Kétéves eltiltást kapott Kucsera a kokain miatt

A versenyzőt 2017. augusztus 5-ig mindenféle versenytől, szervezett edzéstől eltiltották.

MTI
2016. 01. 07. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKKSZ a honlapján olvasható hírben emlékeztet arra, hogy az első fokon eljáró bizottság augusztusban négy évre tiltotta el a korábbi világ- és Európa-bajnok versenyzőt.

„A Nemzeti Doppingellenes Szervezet keretében működő doppingbizottság decemberben, a megismételt elsőfokú eljárásban elfogadta a sportoló érvelését, amely szerint a tiltott szert versenyidőszakon kívül használta, nem a sportteljesítményével összefüggésben” – áll a közleményben, amely kiemeli: miután a sportoló vizeletében talált szer kizárólag versenyidőszakban minősül tiltottnak, és a doppingbizottság nem tudta bizonyítani azt a tényt, hogy a sportoló a tiltott szert teljesítménye fokozására, versenyidőszakban fogyasztotta, így az eredeti büntetést megfelezték.

A határozat a 33 éves Kucsera Gábort 2017. augusztus 5-ig mindenféle versenytől, szervezett edzéstől és edzőtáborozástól eltiltotta. A sportoló az eltiltás hatálya alatt sportszakemberként sem tevékenykedhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.